Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Week 4

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #762
  Nanda Brink
  Bijdrager

  Goedemiddag,

  Ik heb een vraag over de eindopdracht. Als ik de antwoorden geef op basis van de walkthrough dan is de score 22 in plaats van het maximale 28. Ik kan niet verklaren waar het verschil zit.

  Daarnaast werd gevraagd om twee voorstellen te doen om bias te reduceren.
  1. Dit begint in mijn optiek bij kennis. Daarmee bedoel ik dat de mensen die met AI/algoritmes werken weten wat bias is/kan zijn. Alhoewel bias soms moeilijk te herkennen is. Niet alleen is kennis nodig van de techniek maar ook juridisch. Door te weten welke voorwaarden er worden gesteld aan het gebruik van data, kan bias worden gereduceerd. Een tegenargument kan zijn dat hierdoor ook een bepaalde bias ontstaat.
  2. Een ander voorbeeld die mogelijk al is genoemd, is ervoor te zorgen dat er een breed scala van mensen betrokken zijn. Wat je er in stopt, komt er namelijk ook uit. Als er alleen maar mannen werken aan een AI-systeem dat zit daar per definitie al een bepaalde bias.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.