Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Week 4; We gaan goed, en tip voor interessante lezing

Juinen wordt de AI Wereldstad! Forums APCG editie september 2021 Week 4; We gaan goed, en tip voor interessante lezing

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #724

  Zo! Er is weer het nodige geschoven in de WCAIR, maar we staan nog steeds mooi op nummer 9, met een iets betere score dan vorige week. Bovenin het nodige gebeurd, hadden jullie gehoord van dat ethics scandal in Singapore waardoor ze punten verloren zijn? Beijing niet geheel toevallig nu net er boven gefloept.

  Mochten jullie nog interesse hebben, een vertegenwoordiger van Diamniadio (Senegal) komt binnenkort in de bieb in Juinen vertellen over AI in Afrika. De heer Seydina Moussa Ndiaye, hier alvast een filmpje. Echt super interessant hoe anders zij er tegenaan kijken!

  #732
  Maaike Andela
  Bijdrager

  Als ik op de link klik krijg ik page not found. Is dit de plek om mee te praten?

  Twee manieren om bias te voorkomen die ik van het internet heb gehaald:

  1. Zorg dat de variabele niet meer direct meegenomen wordt door het algoritme. Om discrimineren op geslacht te beperken, moet het algoritme allereerst geen direct onderscheid kunnen maken op deze variabele om de geschiktheid van kandidaten te bepalen.

  2. Vertaal de gegevens op zo’n manier dat er meer gekeken wordt naar gedragselementen. Dit kan door bijvoorbeeld de andere elementen als input te gebruiken.

  #733
  Maaike Andela
  Bijdrager

  Vinden jullie het ook niet vreemd dat een van de goede antwoorden “het naar voren schuiven van een bevriende professor is”? Over Bias gesproken…. Bij een gemeente heb je te maken met aanbestedingsregels en bovendien is Juinen een gemeente met voldoende financiële middelen, dus wat mij betreft gaan we naar een betaald adviseur die als beste uit de bus komt.

  #735

  @Maaike de video op https://www.youtube.com/watch?v=1rvSJ3OQl-g doet het bij mij gewoon?

  Juinen is niet in alles een volledig compliant gemeente, hoewel ik me wel zou afvragen of die professor zo duur zou zijn dat de opdracht aanbestedingsplichtig zou zijn. Maar dat antwoord was zeker niet het modelantwoord.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.