Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Haalbaarheid (financieel) van inbouwen uitlegmodule in AI

Juinen wordt de AI Wereldstad! Forums Algemeen Haalbaarheid (financieel) van inbouwen uitlegmodule in AI

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #560
  elscram
  Bijdrager

  Ik loop me al een tijdje af te vragen wat het kost om zo’n uitlegmodule in een AI in te bouwen. HOeveel meer gaat een AI dan kosten? 2x zoveel? Heeft 1 van jullie hier een idee over?

  #567

  Dat is natuurlijk heel lastig omdat het sterk afhangt van het systeem. Uitleg bij dat iris-systeem is een stuk sneller te realiseren dan uitleg bij de Bank van Lening, en een gemeentelijk systeem dat fraudeurs aanwijst zal nog weer complexer zijn. Plus daar komt dan ook aanbesteding bij kijken. Maar ik zou 2x wel een goede schatting vinden (zonder de feiten te kennen), waarbij wel geldt dat vóóraf uitleg inbouwen veel goedkoper is dan achteraf of bij een elders ingekocht systeem.

  Natuurlijk hoeft het niet overal: een systeem dat dieren herkent voor de bewaking van de biodiversiteit in de bossen van Juinen hoeft niet uit te leggen hoe ze eekhoorns herkent. Dat is gewoon een eekhoorn. Ik zou zeggen dat uitleg pas relevant wordt als mensen in beeld komen (dat is geen hond maar een meneer in een rolstoel) en met name als er besluiten in de zin van de AVG genomen worden.

  #573
  elscram
  Bijdrager

  Dank je wel Arnoud!
  Ik heb geen concrete AI toepasing op het oog, was meer in het algemeen.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.