Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

“Data science en legal weten elkaar niet te vinden”

Juinen wordt de AI Wereldstad! Forums APCG editie september 2021 “Data science en legal weten elkaar niet te vinden”

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #348
  Arjen de Ridder
  Bijdrager

  Ik denk dat AI onder ICT/AVG wordt geschaard. Ik ben gewend dat dit mensen afschrikt. Ze zeggen dat ICT nooit meedenkt en moeilijk is om mee te praten. M.i. is dit een ouderwetse opvatting. Verder is ICT (en dus ook AI) vaak te ingewikkeld en een ver-van-mijn-bed-show. Helaas… want de maatschappij is doordrenkt van ICT, AVG, security, juridisch… jammer dat men dit niet ziet.

  In Juinen gaan we dat beter doen he!

  #342

  Interessant nieuws voor ons! Marketingorganisatie DDMA heeft een AI assessment opgezet, met voor mij de opvallende conclusie dat:

  Hoewel de juridische context van AI en algoritmes regelmatig in het nieuws is, is de betrokkenheid van legal afdelingen bij de ontwikkeling van AI-producten beperkt. Slechts 10 procent van de deelnemers geeft aan vanaf de start van een product de juridische collega’s te betrekken. Bij 50 procent worden er wel een aantal standaard checks gedaan aan het begin van een product, maar legal wordt verder vooral ad-hoc betrokken. Bij 40 procent is legal in het geheel niet betrokken bij AI-producten. Deze cijfers gelden voor organisaties die ver en minder ver gevorderd zijn qua AI-volwassenheid.

  Natuurlijk zijn wij in Juinen wél goed voorzien. Maar het is tekenend hoe vaak deze beperkte compliance gezocht wordt.

  infochart

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.