Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Beslisboom

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #618
  Bert
  Bijdrager

  Ik heb een vraag over de beslisboom opdracht. Het gaat over de man van 46 die een tv koopt. Deze wordt volgens de opdracht afgekeurd maar zijn moeder is bereid mee te tekenen. Vanuit gaande dat moeder voldoende financiële middelen heeft is het risico laag. Ik zou deze dan ook goedkeuren. De laatste zin suggereert dit ook “maar omdat moeder bereid is mee te tekenen, is dat geen probleem”.
  Waarom wordt deze afgekeurd?

  #625

  Voor de meelezers: “Deze wordt afgekeurd. Twee factoren wegen negatief zwaar: flatscreentelevisie is een frivole, niet-noodzakelijke uitgave en de reserves zijn marginaal. De BKR score was ook negatief (zelfs kritiek) maar omdat moeder bereid is mee te tekenen, is dat geen probleem.”

  De bank weegt dus zeer zwaar dat het gaat om een niet-noodzakelijke uitgave en dat deze meneer geen financiële reserves heeft. Een moralistisch oordeel dus: meneer heeft waarschijnlijk een gat in de hand, hij zal dit wel vaker doen. En dan is het leuk dat moeder meetekent, maar dat betekent alleen dat de BKR registratie niet meegenomen wordt. Maar de uitgave blijft frivool en onverstandig gezien de reserves op de bank.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.