Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Juinen Juist: Week 2: Het Sportcentrum

Welkom in de rubriek “Juinen Juist” waar we tien weken lang op stap gaan in eigen gemeente. Het sportcentrum biedt heel wat binnen- en buitensporten aan. Met het grootste basketbalveld ter wereld trekt Juinen veel toeristen aan uit de Verenigde Staten.

Aanvankelijk was er in 1992 veel protest tegen de bouw van het sportcentrum, maar nu zouden we niet meer zonder kunnen. Het sportcentrum is namelijk dé toeristische trekpleister van Juinen en zorgt ervoor dat heel wat Dollars in onze gemeente besteed worden. Dollars, inderdaad: het merendeel van de bezoekers zijn Amerikanen die het grootste basketbalveld ter wereld willen bezoeken.

Met abnormaal grote afmetingen van 100 op 65 meter is het Juinense basketbalveld te groot naar competitienormen – een normaal veld is 28 op 15 meter – en daarom heeft Juinen zijn eigen sport ontwikkeld. Giant Basketball is sindsdien een hype: het vergt het uithoudingsvermogen van een voetballer en de sterke strategie van een basketter. Voorlopig bevindt zich in Juinen de eerste en enige Giant Basketball ploeg, maar burgemeester Van Tuyl ziet daar snel verandering in komen.

Omdat het gigantische basketbalveld enkel voor training tijdens de week gebruikt wordt, verhuurt gemeente Juinen het terrein voor openluchtfeestjes met Tïësto, Stray Dog, Tom Ace, Allure en Da Joker als resident deejays. 

Het sportcentrum biedt ook indoor mogelijkheden aan zoals stokpaardrijden, jeux de stuiterbal, landwaterpolo en heksenbezemwerpen. In de beginjaren was het sportcentrum een trendsetter met het indoor motorrijden, maar omdat de set-up voor deze sport moeilijk te combineren was met de andere aangeboden sporten, heeft men beslist om deze naar de Sint-Jodocuskerk te verplaatsen.