Car Accident Round Tire Tires Auto  - Skica911 / Pixabay

Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Wethouder van AI bijna aangereden door… zelfrijdende auto

Taxibedrijf Taxi Maksie houdt zijn nieuwste taxi nog even binnen. De zelfrijdende taxi negeerde een stoplicht. Hierbij werd wethouder van artificiële intelligentie (AI) mevrouw Oebema bijna aangereden. Ondanks het feit dat de auto aangedreven werd door AI, gaat het toch om een menselijke fout.

Het was revolutionair en nog nooit gezien in ons land: taxibedrijf Taxi Maksie voerde vorige week testritten uit met hun allernieuwste zelfrijdende taxi. Omdat het in Nederland voorlopig nog verboden is om machines zonder chauffeur in het verkeer te laten rijden, stuurde Taxi Maksie hun vaste chauffeur Max mee op pad.

Toen de wagen een stoplicht negeerde en rechtsaf ging, reed hij bijna wethouder van artificiële intelligentie mevrouw Oebema aan. Zij kon nog net opzij springen en bleef ongedeerd.

Toen Max terug aan de centrale kwam, begreep hij niet wat er aan de hand was: zijn baas was woedend nadat hij een telefoontje ontvangen had van wethouder mevrouw Oebema zelf. Max was vrijwel meteen in slaap gevallen toen de taxi vertrokken was. Hij verklaarde aan de politie dat hij “altijd in slaap valt wanneer hij zelf niet achter het stuur zit” en “dat hij daarom taxichauffeur geworden is.”

Mevrouw Oebema reageert opvallend positief op het voorval, maar met een kleine knipoog naar Max: “Het is prachtig om te zien hoe alle Juinenaren de artificiële intelligentie omarmen, al moeten we wel nog in het achterhoofd houden dat vele zaken aan het begin van hun ontwikkeling staan en we dus wakker en bewust moeten blijven bij het gebruik ervan. Enkel zo kunnen we naar de toekomst toe AI in onze maatschappij integreren.”