Women Yoga Classes Fitness Asana  - janeb13 / Pixabay

Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Yogastudio scant lichamen van yogi’s

Wie een opleiding tot yogadocent volgt in yogastudio YesYogaYes krijgt binnenkort extra hulp om de yogahoudingen perfect te kunnen uitvoeren. Lesgeefster Marije Kerbelaar maakt gebruik van een robot die lichamen scant zodat de leerlingen ware yogamasters kunnen worden.

Marije Kerbelaar beheert yogastudio YesYogaYes langsheen de Polderseweg in Juinen en leidt al twintig jaar mensen op tot yogadocent. Omdat het belangrijk is om de houdingen volledig onder de knie te hebben, heeft ze een paar extra ogen in dienst genomen. Ze maakt gebruik van een scansysteem dat alle lichamen in de yogastudio voortdurend scant en vergelijkt deze met de pose die zij op dat moment aanneemt.

Marije vertelt: “Omdat ik vaak twintig tot dertig personen in de opleiding tot yogadocent mag ontvangen en onmogelijk iedereen zijn houding kan nagaan terwijl ik het zelf voordoe, ben ik op zoek gegaan naar een ondersteunende oplossing. Die vond ik in Botscan, een systeem dat gebaseerd is op de technologie van bedrijf Botspot. Dat werd oorspronkelijk ontworpen om 3D-animatie realistischer weer te geven. Via de computer link ik de vaste plaats van de cursist aan het systeem. Honderd camera’s die in mijn studio op strategische plaatsen geïnstalleerd zijn, scannen voortdurend alle houdingen uit allerlei hoeken. Zodra één cursist afwijkt van de houding die ik toon, krijg ik een signaal via de bijgeleverde headset. Het systeem meldt me de voornaam van de cursist. Het enige wat ik hoef te doen, is naar de leerling gaan en zijn houding corrigeren.”

Het hele systeem ziet er futuristisch uit en het is nog maar de vraag of mensen echt nog kunnen ontspannen in de studio. Marije ziet er geen bezwaar in: “Een rustgevende omgeving is niet echt nodig. Ik heb geen yogastudio waar mensen komen ontspannen, bij mij komen ze om aan te leren hoe ze zelf een goede leraar kunnen worden.”