Bread Bakery Baked Cafe Pastry  - juno1412 / Pixabay

Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Bakker Bakker werkt met een slimme kassa

Bakker Bakker is elke ochtend vroeg uit de veren om zijn broodjes en broden vers te bakken. Sinds een paar maanden maakt hij gebruik van een slimme kassa.

Jasper Bakker, de eigenaar van Bakker Bakker, staat al twintig jaar elke ochtend vroeg op om alles klaar te maken en uit te stallen in zijn winkel voor de klanten er zijn. Hij geniet er nog steeds van om zijn werk op ambachtelijke wijze uit te oefenen. Toch is niet alles ambachtelijk. Zo beschikt hij bijvoorbeeld over een slimme kassa.

Een slimme kassa doet veel meer dan enkel afrekenen. Er kan ook een weegschaal aan gekoppeld worden om zaken te wegen die per gewicht worden afgerekend.

“Sinds ik het kassasysteem gebruik, zijn de winst en efficiëntie gestegen,” zegt Jasper, “de software is zo ontwikkeld dat ze aanstuurt op zoveel mogelijk verkoop en meer productie. Dit alles gebeurt door analyses van verkopen tijdens de voorgaande weken. Verder wordt berekend wat te veel was op die dagen en dan geeft de software een melding dat de productie van dat specifieke product mag stoppen. Het bijkomende voordeel is dat er veel minder verspilling is. Vroeger ging ik regelmatig de eenden in het park voederen met het resterende brood, maar dat kan nu niet meer omdat ik bijna geen resten meer heb.”

Jasper liet ook zijn website op het kassasysteem aansluiten. Zijn klanten kunnen nu online bestellen. Het systeem houdt rekening met productietijd en geeft beschikbare afhaaltijden weer aan de klant. ’s Ochtends vroeg drukt Jasper de bestellijst af en kan hij de bestellingen al klaar leggen.