Coffee Shop Tables Chairs Business  - juno1412 / Pixabay

Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Restaurant Food rekent op slimme koelkamer

Restaurant Food langsheen de Juinense Weg zet in op een slimme koelkamer om hun voorraad in de gaten te houden. Zaakvoerder Toon ziet er enkel voordelen in.

Restaurant Food langsheen de Juinense Weg is een begrip in Juinen als het op vers eten aankomt. Zaakvoerder Toon hanteert al jaren dezelfde strategie: “Ik hou ervan om de klanten het beste te serveren wat voedsel te bieden heeft en het beste, dat zit in verse voeding.”

In een restaurant is de uitdaging vaak om een overzicht te houden op alles wat nog aanwezig is in de koelkamer. Goed voorraadbeheer is onontbeerlijk. “Onze oude koelkamer was aan vervanging toe” zegt Toon, “en daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven die ons kunnen ondersteunen bij de controle van versheid en bij het voorraadbeheer. Er bestaat zoiets als een koelgrot waarbij ze een soort kelder vijftig meter onder de grond uitgraven, maar dat bleek financieel een erg grote investering. Een vriend van me heeft thuis een slimme koelkast dus bedacht ik dat een slimme koelkamer ook zou kunnen bestaan.”

Een slimme koelkamer werkt net hetzelfde als een slimme koelkast. Met behulp van camera’s die zich in de koelkamer bevinden, kan weergegeven worden hoeveel stuks er nog zijn van elk product. Het gaat echter veel verder dan dat: een slimme koelkamer geeft een signaal af wanneer producten hun houdbaarheidsdatum naderen en beschikt over een rapportagesysteem dat allerhande statistieken kan bezorgen. Via het slimme touchscreen dat bevestigd is aan de buitenkant kan een snelle bestelling gedaan worden bij de leveranciers.

Toon ziet er echter nog een ander voordeel in: “Vroeger werden vaak stiekem dingen meegenomen uit de koelkast door ons personeel. De Chocomel verdween met kratten… Dat is nu verleden tijd want het systeem houdt eveneens bij wie, wat en op welk moment er iets uit de koelkast gehaald wordt.”