Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Robotkapper aangenomen in kapsalon Eric

Kapsalon Eric Hairteam laat opnieuw van zich horen door een nieuwe kapper in dienst te nemen. Deze kapper is echter geen echt persoon, maar een robotkapper. Wij gingen alvast op prospectie en vroegen aan de klanten wat zij ervan vinden. 

Eric Van Buren, de uitbater van Eric Hairteam staat erom bekend dat hij vaak nieuwe dingen uitprobeert. Hij experimenteerde al lang voor de trends met allerlei kleuren voor het haar en als je de allernieuwste kapsels wil dan ben je bij hem aan het juiste adres. Mede door deze kwaliteiten heeft hij het zeer druk en omdat hij wat ondersteuning kan gebruiken, investeert hij in een robot die hem kan bijstaan op drukke momenten, zo vertelt hij ons.

Vandaag is de eerste dag dat de robotkapper in dienst is en wij mogen hem vergezellen op zijn eerste werkdag. Ron, de allereerste man in Nederland die een hoge regenbooghanenkam nam,  is al jaar en dag klant bij Eric. Hij krijgt de eer om zich als eerste onder handen te laten nemen door RoboKap, de naam die de robot gekregen heeft. Zijn haren worden gewassen én geknipt door RoboKap en na amper een half uurtje staat Ron alweer buiten.

Op de vraag hoe het voelde, antwoordt hij: “Ik was eerst wat sceptisch want een machine zou toch niet de zachte handen van mijn kapper kunnen vervangen, maar het was best een fijne ervaring. Het is wat vreemd om door een vierkant metalen ding met armen en zuigers aan onder handen genomen te worden, dat wel. Ik ben hartstikke tevreden met het resultaat: mijn haar is in een perfecte coupe geknipt en de hoofdmassage voelde goed aan. Ik miste wel het praatje met Eric, hopelijk kan RoboKap nog wat bijgeschaafd worden wat dat betreft.”

Eric geeft ons graag extra uitleg: “RoboKap is zo ontworpen dat hij eerst een scan maakt van het hoofd. Hij brengt alles gedetailleerd in kaart: hoofdhuid, roos, type haren, lengte van de haren… Daarna stel ik in wat hij moet doen. Het enige wat de klant hoeft te doen, is zitten en genieten. Al deze informatie kan opgeslagen worden in zijn geheugen op naam van de klant. Zo hoeft de scan niet iedere keer opnieuw te gebeuren. RoboKap is een sprong vooruit in het kappersvak, al zal hij natuurlijk nooit volledig een echte kapper kunnen vervangen. Klanten vertellen vaak hun diepste geheimen, naast kapper zijn we ook een beetje psycholoog, en een digitaal luisterend oor zal nooit hetzelfde zijn als een menselijke luisteraar.”