Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Het gemeentewapen van Juinen

” Gevierendeeld : I in goud een penning van keel, beladen met een ster van zilver; II in azuur twee gekruiste abtsstaven van goud; III in azuur een eikel van goud; IV in goud een leeuw van keel, getongd en genageld van azuur, de afgehakte kop boven de romp zwevende. Het schild gedekt door een Hertogskroon en ter weerszijde gehouden door een adelaar van sabel, gebekt van goud, getongd van keel. Het geheel geplaatst op een voetstuk van wit marmer.”

Het wapen is gebaseerd op enkele feiten uit de geschiedenis van Juinen. Het eerste kwartier, met de bal met de ster, is afgeleid van het oude wapen van de Heren van Juinen. Het wapen van de Heren van Juinen vertoonde drie gouden ballen op een rood veld. Het wapen van de Heren van Juinen komt al voor in het wapenboek van de Heraut Gelre uit het begin van de 15e eeuw (rond 1414). De Heren van Juinen waren in het bezit van de heerlijkheden Juinen en Juinerveen van rond 1250 tot 1545.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de Heraldry Wiki.


Geef een reactie