Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Uitbreiding treinverkeer naar Ter Weksel

Station Juinen breidt zijn diensten uit. De verbinding met Ter Weksel wordt uitgebreid. VVV Juinen stelt alvast dat dit een positieve invloed zal hebben op het toerisme naar onze gemeente. Het nieuwe treinstel is een knap staaltje van technologie.

Voor wie houdt van een uitstapje naar buurgemeente Ter Weksel is er positief nieuws.Vanaf volgende week wordt het treinverkeer uitgebreid en kan je vier keer per dag met de sprinter sporen naar buurgemeente Ter Weksel. Sonja Van Buren, hoofd van VVV Juinen juicht het initiatief toe en voorspelt meer toerisme naar onze gemeente. “Het is goed voor onze lokale handelaars want meer toerisme betekent meer consumptie, maar ook meer mensen die de toeristische waarde van Juinen leren kennen” vult Sonja verder aan.

Het treinstel is een nieuw model en wordt ondersteund door allerlei technische snufjes. Bombardier, fabrikant van treinstellen en ander rollend materieel, verklaart trots dat dit een zeer veilig toestel is. Slimme software monitort voortdurend allerlei sensoren zodat er bij het kleinste defect meteen kan ingegrepen worden. Dit biedt allerlei voordelen. Zo kan bijvoorbeeld voorspeld worden hoe ver een trein nog kan rijden en kan er eventueel een reservetoestel klaargezet worden in het volgende station zodat er zo weinig mogelijk vertraging optreedt. Dit treinstel is ook uitgerust met de zitplaatszoeker. Met behulp van de NS-app kan je zien in welk rijtuig er nog zitplaats is, nog voor je ingestapt bent.

Voor echte treinfans bestaat de mogelijkheid om dit weekend de nieuwe trein te bezichtigen en een rondleiding met gids te volgen die de volledige techniek van het toestel uit de doeken doet.