Juinen AI Wereldstad!

Als Nederlandse inzending voor de World City AI Ranking van de Verenigde Naties doen wij ons uiterste best de #1 AI stad te worden!

Lees alles over de WCAIR!

Juinen. Juist nu.

Artificial intelligence als toekomst voor Juinen

Groot nieuws voor Juinen! Minister Hekking kent een enorme subsidie die onze gemeente kan gebruiken om een wereldspeler in artificial intelligence te worden. Burgemeester Van Tuyl en wethouder van AI mevrouw Oebema roepen alle burgers op om ideeën te pitchen.

De komende tijd belooft er een te worden van veranderingen en uitbreiding. “Minister Hekking kende een subsidie van miljoenen euro’s toe aan Juinen. Zo krijgt onze gemeente de kans om mee een wereldspeler in artificial intelligence te worden”, aldus de burgemeester.

Artificial intelligence is een moeilijk woord om aan te duiden dat er taken worden uitgevoerd door computers waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Denk aan robot-grasmaaiers, gezichts- en stemherkenning, domotica en onderzoek voeren met behulp van computers. Deze technologie is groeiende en dagelijks komen er wereldwijd nieuwe toepassingen bij.

Burgemeester Van Tuyl is alvast tevreden met deze subsidie. Hij noemt het een uitgesproken kans om Juinen op de wereldkaart te zetten en om de gemeente naar een hoger niveau te tillen. Wethouder Oebema haast zich toe te voegen dat er heel wat potentieel zit in Juinen en dat vele projecten zullen kunnen bijdragen aan de voortvarendheid van onze gemeente.

De gemeente Juinen is ervan overtuigd dat er goede ideeën vanuit de bevolking zelf kunnen komen en roept dan ook op om alle ideeën die ontstaan, ter plaatse te komen melden. Wie een goed idee heeft om artificial intelligence in onze gemeente binnen te brengen, mag een pitch van maximum twee minuten voorbereiden en deze ter plaatse komen voorstellen.

Het prieeltje voor het gemeentehuis wordt hiervoor de komende week elke dag tussen 13 uur en 17 uur ter beschikking gesteld. Een jury van afgevaardigden zal de ideeën beoordelen. De beste worden in aanmerking genomen en uitgevoerd.